Tilbage til forsiden Annoncér på LiveForum
Annoncér på LiveForum
LiveForum: Støt Røde Kors!
LiveForum: Støt Røde Kors!
>> Forsiden - Artikel oversigt

 Artikel oversigt
Kategori:                    Sorter efter:  Vis:      Søgeord:
Gå til avanceret søgemaskine
 Kronikker
 [oversigt]

Stor statistik-undersøgelse - [07-11-2007] - [43 hits]
LLR har sat en stor statistik-undersøgelse igang. Den er en udløber af et antal tråde her på LiveForum - om hvad folk egentlig spiller.

Læs mere om undersøgelsen her

Redaktør Søges - [05-11-2007] - [228 hits]
Teoriforumet søger en redaktør. Dette er et eksperiment for at se om vi kan skabe mere dynamik på forummet, komme længere i debatterne og måske udforske nogle sider af vores yndlingsmedie som vi ikke ellers ville have nået.

Se meget mere i tråden på teoriforummet her.

Krigslive reglerne v 2.0 klar - [29-06-2007] - [309 hits]
Efter måneders arbejde og utallige søvnløse nætter er de her. De længe ventede: Krigslive Reglerne v. 2.0!
Reglerne er nu tilgængelige på www.Krigslive.dk/regler
Alle spørgsmål og kommentarer bedes stillet på Krigslives forum: www.Krigslive.dk/forum


Formålet med regelsættet er, at skabe ét solidt og gennemarbejdet sæt regler, der kan bruges til et hvilket som helst Krigslive, uanset setting, spilverden og arrangørgruppe. Håbet er, at et solidt regelsæt kan danne grundlag for at Krigslive bliver til en slags kampagne der kører hvert halve år, rundt om i landet.

Hyggecon opstartsmøde - [13-02-2007] - [700 hits]
Bestyrelsen i Eidolon Århus indkalder hermed til Hyggecon Opstartsmøde.

Mød Rollespillere Fra Hele Verden - [11-02-2007] - [337 hits]
Så er optakten til Knudepunkt godt igang. A Week In Demark har besøg af rollespillere fra hele verden, så kom på KraftWerket på Toftegårds Plads og hæng ud i den dejlige café. Det kunne jo være du lærte noget nyt. Se mere på knudepunkt.org

More than 10 countries have signed up for Knudepunkt - [19-12-2006] - [432 hits]
This years knudepunkt is gonna be very exciting. If you come, you can meet people from Czech Republic, Denmark, Finland, Germany, Great Britain, Israel, Italia, Norway, Sweden and Switzerland. This is a total of 10 different countries!!

More than 130 have already signed up so please hurry to be sure to be at the top event in 2007. Go to knudepunkt.org for more information.

So tell all your Larping friends to participate in this year Knudepunkt. We promise you an amazing experience!

From Denmark With Love

System Danmarc DVD! - [06-10-2006] - [845 hits]
Imorgen er det et år siden "Sektor 8" i Valby åbnede dørene for det vildeste scenarie i 100 år.
Et år med Efterfest, evaluering og mange timers arbejde på at få blockbusteren pakket sammen i ordentlig stand. Vi er derfor stolte af at kunne præsentere dette års julegavehit og anmeldernes yndling: System Danmarc DVD'en uden omsvøb...

Rollespil og Erhvervsliv - [15-09-2006] - [606 hits]
Idag og kun idag kan man gratis se indslaget om Rollespil i Erhvervslivet. Det var i TV2 nyhederne kl 19.00 og omhandlede teambuilding med Midgaard Event. Klik ind her og vælg indslaget Fantasifuld teambuilding under 19.00 nyhederne.

Vind gavekort til DSR - [31-05-2006] - [1411 hits]
Alle der tilmelder sig Warhammer-scenariet Two Cities - Ravens above Helmgart inden d.1.juli 2006 deltager i en lodtrækning om 3 gavekort á 666 kr. stykket fra Den Sorte Ridder.

En Sang om Blod og Tårer - Præsentation & Fest - [16-05-2006] - [1132 hits]
Tidspunktet: Fredag 19. maj kl. 19.00
Stedet: Rentemestervej 80, Kbh NV
Anledningen: Præsentation af Blod og Tårer kampagnen - setting, kostumer og tanker.
Opfølgeren: Fest, øl og snak om kampagnen
Folkene: Alle folk der er fyldt 14 år er velkomne. Vi glæder os til at se jer

www.guldskoven.dk

Rygter søges - [13-03-2006] - [3019 hits]
Endnu engang søger vi rygter til Rollespilleren. Ved du noget, om noget? Har din lokale forening planer om et rollespilsscenario eller andet? Intet er for stort eller småt til at komme med i Rollespilleren #7's rygtesektion. Skriv til troels@laiv.dk med rygter om alt mellem himmel og jord (der har noget med rollespil at gøre).

A Week in Denmark 2007 - [01-03-2006] - [1585 hits]
I 2007 kommer Knudepunkt (herefter KP) til Danmark. Knudepunkt er en årlig tilbagevendende kongres for liverollespil (larp), som foregår i Norden. I år er det i Sverige og næste år i slutningen af februar er det Danmarks tur.

KP er ikke længere blot et nordisk foretagende. Mange nationaliteter kommer og leger med, og sidst havde vi besøgende fra 11 forskellige lande, heriblandt USA, Rusland, England, Frankrig og Tyskland.

Fælles transport til Knudepunkt 06 - [13-01-2006] - [1379 hits]
Knudepunkt, den fælles nordiske kongres for levende rollespil, står for døren. Mere information kan findes på http://jeepen.org/knutpunkt/
Hvis du vil med, organiserer og koordinerer Troels Barkholt-Spangsbo en fælles dansk transport derop. Skriv en mail til kp06@laiv.dk, hvis du er interesseret. Turen går afsted enten torsdag d. 27. eller fredag d. 28. april og hjemturen starter søndag d. 1. maj.

Fest i Loranias lokaler! - [05-01-2006] - [1415 hits]
Den sidste forening lukker og slukker nu for lokalerne på Rentemestervej, så du bør helt klart dukke op til fest lørdag d. 14. januar klokken 21:30 i Loranias lokaler.

Festen er en gallafest, for man siger jo pænt farvel til gamle venner, MEN - alle festinteresserede er velkomne i valgfri påklædning såfremt man skulle have mistet smokingen i forbindelse med nytåret.....

Krudtvåben i fantasy-lives? - [30-12-2005] - [3534 hits]
En del fantasyscenarier har gennem tiden succesfuldt brugt replika-pistoler til repræsentation af simple krudtvåben. Denne artikel redegører for hvordan de kan integreres i spillet og kan således benyttes som beslutningsgrundlag for at flere foreninger og arrangørgrupper kan træffe en kvalificeret beslutning om hvorvidt de vil anvende krudtvåben i kampagnien eller scenariet.

Rygter til Rollespilleren - [25-11-2005] - [1287 hits]
Jeg er ved at strikke kalenderen og rygtesektionen til Rollespilleren #6 sammen i disse dage. Jeg prøver men ved ikke alt, så hvis du har hørt om det fede scenario, dine venner har snakket om at arrangere, så skriv til Troels på troels@laiv.dk

- Intet er for stort eller småt. Rygterne omtaler det, der snakkes om ude i miljøet, ikke kun det, der bliver til noget, men alt mellem himmel og jord.

Reklamér i Rollespilleren og støt rollespilsmiljøet - [17-11-2005] - [1476 hits]
En masse foreninger har arrangementer på tegnebrættet, som spænder af til foråret og til sommer. Dem kan man reklamere for i Rollespilleren, og derved støtter man også miljødannelsen i dansk rollespil.

Update: Jylland - [02-11-2005] - [2997 hits]
Nu har folket på djævleøen (og resten af kongeriget for den sags skyld) gået rundt i skrigende uvidenhed om hvad der foregår over bæltet i alt for lang tid - her er svaret!

Deadline for indlevering af Fastaval-synopser - [20-09-2005] - [1262 hits]
Tiden nærmer sig hastigt for deadline for indlevering af scenarie-synopser til næste års Fastaval. Som det måske vides, er det allerede første oktober, at forslag til gode historier skal ligge i de ansvarliges postkasser. Og så alligevel, for i år introducerer Fastaval flere nye tiltag, der vender op og ned på tidligere tiders tankegang …

Live- og bordrollespil smelter sammen

Akademi for Rollespil i Hovedstaden - [18-09-2005] - [2217 hits]
ARH er en løs sammenslutning af rollespillere som gerne vil have mere og bedre rollespil i København. Vi vil gerne lave forskellige projekter, som kan bidrage til dette overordnede mål, og vi håber også på, at resten af landet kan bidrage til og få glæde af det. Alle kan være med, og det kræver blot at du lægger en indsats. I fredags afholdte vi første møde, og her blev der fremlagt fem projekter. Der er nu dannet nogle arbejdsgrupper, og dem kan du læse om hvis du klikker videre. Det eneste du kræver, at du tager kontakt til koordinatoren af arbejdsgruppen.

Når rollespil bliver alvor - [12-08-2005] - [2139 hits]
Politiet i Århus oplyser, at den bombelignende genstand, der onsdag 12. august lammede al togtraffik ind og ud af byen, sansynligvis er efterladt af rollespillere.

I morgen åbner tilmeldingen til System Danmarc - [05-07-2005] - [1158 hits]
Opus' scenarie System Danmarc bliver et af de cooleste scenarier i Danmark nogensinde! Toftegårds Plads i Valby bliver blandt andet omdannet til en hel containerby!

Onsdag aften åbner tilmeldingen til scenariet - og med den en trailer:

"Bare vent til i ser TRAILEREN!!" siger en storsmilende formand, Jonas Hedegaard med vanlig beskedenhed: "Jeg kan næsten ikke vente! Det her bliver DEN største rollespilsbegivenhed i mange år. Settingen, synligheden, stemningen - det bliver simpelthen for vildt!"

Tilmelding og information på http://systemdanmarc.dk - fra i morgen.

Tilmeld jer Grænseland! - [04-07-2005] - [1474 hits]
I morgen, tirsdag d. 5. juli kl 23.59 er der sidste tilmeldingsfrist til Lorania-secenariet "Grænseland". Bestyrelsen har meddelt at de aflyser scenariet hvis der ikke kommer mere end 100 tilmeldinger. Så få jer meldt til! Et så spændende projekt skal ikke aflyses.

Tilmeld her http://www.lorania.dk/sommer/

Informationsmøde om Grænseland - [21-06-2005] - [1590 hits]
Sidste informationsmøde inden tilmeldingsfristen 1. juli. Der vil være mulighed for at snakke med koordinatorerne for de forskellige lejre.
For de der har tilmeldt sig er det en mulighed for at møde andre deltagere og udvikle rolle og udklædning.

Det forgår i Loranias lokaler Rentemestervej 80 og forgår lørdag d. 25 juni fra 14:00 til 19:00.

Flere kræfter søges til Rollespilleren - [30-05-2005] - [1565 hits]
Rollespilleren er en succes, og det bliver kun bedre og bedre. Det kræver tid, blod, sved og tårer at lave et magasin, og derfor har vi brug for flere redaktionsmedlemmer, der kan være med til at sørge for at hvert enkelt udgivelse bliver fed læsning. Læs videre og find ud af, om det skal være dig!

Rollepilleren sendt ud! - [09-05-2005] - [1577 hits]
Endelig faldt alt i hak, og Rollespilleren er sendt ud til alle medlemmer af LLR. Magasinet vil være at finde i rollespilsbutikker i det ganske land fra onsdag (Kbh) og torsdag (resten af landet).

Samtidig lancerer vi vores nye hjemmeside - rollespil.dk/redaktion - hvor du blandt andet kan svare på spørgsmålene til Rollespillerens Store Sommerkonkurrence. Du kan vinde billetter til næsten alle de store rollespil i DK her til sommer.

I bladet står der, at konkurrencen løber til 15. maj, men grundet den sene udgivelsesdato er denne dato rykket til 20. maj. Så skynd dig ind og deltag. Du får brug for LiveForum.dk, en sund portion nysgerrighed og selvfølgelig dit spritnye nummer af Rollespilleren.

En projektgruppes kompetencer - Checklisten - [18-02-2005] - [1584 hits]
Til arrangør-workshoppen, i forbindelse med LLR’s generelforsamling, blev der nedskrevet en række kompetencer og områdeansvarlige, som en projektgruppe bør dække i forbindelse med arrangering af et fantasy-scenario
Listen kan virke som en generel checkliste ved samling af en projektgruppe.

Rollespilleren i butikkerne - [11-02-2005] - [2418 hits]
Nu er Rollespilleren 2 at finde i butikker i København. Fra på mandag kan man også købe magasinet i resten af landet. Hvor kan læses i denne artikel.

Her kan du give din mening til kende om bladet.

Bliv skribent på Rollespilleren - [20-01-2005] - [1893 hits]
Danmarks nye blad om Rollespil mangler DINE input. Vi har brug for dedikerede folk, som er villige til at gå ud og gøre en indsats for os og miljøet.

Læs mere!

Økonomisystemet til levende rollespilsscenarier - [07-12-2004] - [2049 hits]
Mathias Faaborg fra Einherjerne har skrevet denne analyse af brug af penge til større levende rollespilsscenarier. Interessant læsning for alle med lidt arrangørinteresse. Nu med fungerende link.

Hej Alle Begyndere! - [03-11-2004] - [1957 hits]
Så er her muligheden for at lære at lave sværd. Ganske gratis og efter en af de to nye liverollespilsbøger. Det bliver i København, men præcist hvor, får du først at vide, når du kontakter os. Datoen er heller ikke fastlagt, men det bliver i løbet af november. Læs resten af artiklen, hvis du er interesseret.

Skriv en artikel til Knutepunktsbogen - [15-10-2004] - [1613 hits]
Hvad synes du? Hvad tænker du? Skriv en artikel til Knutepunktsbogen 2005. Se mere her.

Medvirkende til filmoptagelser - [20-09-2004] - [1878 hits]
Så er der endnu en chance for at blive berømt... :-)

Modeller for spilforløb - [18-04-2004] - [3206 hits]
Jeg vil her gennemgå fire modeller som viser mulige gennemspilninger af scenarieforløb til levende rollespil. Idéen er at synliggøre det forløb som en spiller kan gennemspille i løbet af afviklingen af et levende rollespil.

Ved at arrangøren bruger en eller flere af modellerne, kan han fokusere på de mulige forløb en spiller kan gennemspille og konstruere sit scenarie omkring den/disse modeller. At forberede et forløb omkring en model har en klar fordel som det fremgår i artiklen.

DR vil bygge vikingelandsby - [16-02-2004] - [2675 hits]
Danmarks Radio er begyndt at lede efter samarbejdspartnere til en vikingelandsby ved Århus i samarbejde med Moesgaard Museum.

Samtidig vil DR søge efter folk (rollespillere?), der i en periode har lyst til at bo og leve, som vikingerne gjorde det for cirka 1000 år siden.

Læs hele historien her.

ER - Efterskolen for Rolleforløb - [06-01-2004] - [2248 hits]
...Målet er at stifte en efterskole, hvor unge kan tilbringe et skoleår, mens de lærer på en anderledes og inspirerende måde baseret på erfaringer fra rollespil og tilknyttede discipliner....

Kommunikation - hvordan du beskriver dit scenarie - [30-12-2003] - [1383 hits]
Det er vigtigt at kommunikere til sine deltagere hvad ens scenarie er for noget. For hvis deltagerne forventer noget andet, end scenariet faktisk er, så bliver de skuffede. Og skuffede deltagere kan have en tendens til at modarbejde scenariet.

Selv om de måske ikke direkte modarbejder, så er det jo i hvert fald ikke skuffede deltagere man bør sigte efter at få.

Den første tid - [03-12-2003] - [2237 hits]
Formanden for Landsforeningen for Levende Rollespil, Jonas Hedegaard, gør sig her nogle betragtninger om den første tid med LLR.

5'er fest i aften i Rollespilshuset! - [15-11-2003] - [2230 hits]
Husk, at vi i aften i Rollespilshuset holder 5'er fest.
Alle genstande 5 kr. stykket...
Rentemestervej 80, Kbh. NV
Vi ses i aften!

Noget om det gode og det dårlige - [27-10-2003] - [2343 hits]
Levende rollespil er en interesse i opsving. Men som mulighederne bliver større og mere mangfoldige, skal vi passe endnu mere på farer der lurer i kølvandet.

Denne artikel giver et bud på nogle af disse farer.

Live, laiv, levende...? - [22-10-2003] - [1886 hits]
Det må være meget forvirrende for en ikke-rollespiller at sætte sig ind i hvad rollespil egentlig er for noget - især når der for tiden florerer så mange forskellige betegnelser for liverollespil. "Levende rollespil" og "laiv" er nogle af de nyeste og meget udbredte, og der opstår uhyrligheder som "laiv rollespil". Hvordan kunne det gå så galt? Hans Chr. Molbech har publiceret en artikel på ROLFO.

Opdateret version af hvidbog - [10-10-2003] - [1598 hits]
I denne nye version er der et appendix hvor jeg prøver at forklare i større detalje, hvad ideen med landsudvalget er. Desuden et meget nyttigt appendix, hvor de reviderede vedtægter v/ Morten Gade stor til generelt skue.

http://www.laivforum.dk/vbulletin/newreply.php?s=&action=newreply&threadid=3746

Vinderne af Knudepunktsbog fundet - [16-06-2003] - [2082 hits]
Så fandt vi også vinderne af to eksemplarer af "As Larp Grows Up".

Konsekvensmanifestet - [18-02-2003] - [2373 hits]
Dansk manifest for "det gode scenarie" fra 2001.

Kom til scenarie i morgen - [10-02-2003] - [1593 hits]
I morgen, tirsdag, fra 17-20 har du chancen for at deltage i scenariet "Force Majeure" for kun 50 kroner. Scenariet er et svensk stemningsscenarie, der foregår i en sikringsbunker under Fælledparken. Scenariet blev meget rost i Sverige. Hvis du vil med skal du kontakte Lynne Rahbek på telefon nummer 26809432 - der er også plads til dig.

Noget nyt og noget gammelt - [14-12-2002] - [2988 hits]
Her fortæller Einherjerne noget om deres ideer, tanker og visioner med sommerens store scenarie Anno Domini, der er et einherjerlive i den tidlige middelalder.

Fuck det - [07-12-2002] - [4412 hits]
Jeg er så pissetræt af... ;-)

Laiv som CIA spiller det - [14-10-2002] - [2168 hits]
I juni 2001 spillede en gruppe amerikanere et stort laiv. Det er der ikke noget udsædvanligt i, men når hovedrollerne besættes af personer fra CIA, NATO og det Hvide Hus bliver det pludselig meget interessant.

Og de siger Bang Bang! - [12-10-2002] - [1842 hits]
Artikel på RPG Forum af Michael Erik Næsby om rollespillets mekanismer. En slags grundlæggende udforskning af rollespillets grundlæggende begreber, der også har relevans for levende rollespil. Del 2 af 3. Læs artiklen her.

Boink sa'e det under hjælmen - [12-10-2002] - [1966 hits]
Artikel på RPG Forum af Michael Erik Næsby om rollespillets mekanismer. En slags grundlæggende udforskning af rollespillets grundlæggende begreber, der også har relevans for levende rollespil. Del 1 af 3. Læs artiklen her.

Finsk teori skole - [12-10-2002] - [2220 hits]
Overskriften skræmmer dig lidt, ikke? Men her er ikke tale om mere Turku, men derimod om Meilahti-skolen, et spændende nyt bud på teori om levende rollespil.

Ø2022 - GERFs fremtid - [21-09-2002] - [2288 hits]
GERF, med Daniel Benjamin Clausen i spidsen, barsler med et kæmperollespil for børn og unge i alderen 10-16 år. Det er nu næsten kendetegnene for GERF, at de laver scenarier mest for den yngre del af befolkningen, og det skal man ikke være ked af.

Det nye Land - [09-09-2002] - [2469 hits]
Da projektet ang. opførelse af et fast rollespils område i Rødbyhavn nu er så fremskredent, at vi har lejet os ind i tomme gamle bygninger lige ved siden af engene, så ønsker vi at afholde et opstarts møde.

KP03 og Event ugen - [20-08-2002] - [2209 hits]
Vi skal sgu lave nogle rollepil, skal vi!! Ideen er at vise de andre nordiske lande, hvad dansk rollespil er for noget, og samtidig kan vi måske - ved at lave en masse forskelligt vise Danmark hvad rollespil er for noget. Og nej, jeg bliver ikke sur hvis man kalder det laiv, liverollespil, levende rollespil, galut eller whatever. Det kan måske blive en lille skæg historie..

Våbenlovgivning i Danmark - [15-08-2002] - [5388 hits]
Der har været mange debatter på LiveForum omkring våbenlovgivningen i Danmark.
Jeg har søgt http://www.retsinfo.dk igennem og fundet de passager i våbenlovgivningen der er interessant for LiveRollespillere.

Dungeon games - Et alternativt brug af rustning! - [31-07-2002] - [2871 hits]
Som live rollespiller er det undertiden rart at spille en rolle som kræver at man spænder noget kvalitets rustning på kroppen.
Og selvom vi alle får en god selvtilfredshed ved at se velklædt ud, er det selvfølgelig også lækkert at få sit gear anerkendt af andre spillere. (Måske især hvis man har rejst til det ”farlige” Østeuropa for selv at hente sine gauntlets og breastplate

Men når man har udstyret i orden, og man efter et langt og fysisk sejt live er kommet hjem, og ligger henslængt på sin komfortable sofa imens kæresten kommer løbende imod en for at sige velkommen hjem fra ”krigen”, ja så er det faktisk slet ikke nødvendigt at tage al gearet af inden man lader sin indre ”vildmand” komme til udtryk over for ham/hende
Ihvertfald ikke hvis man følger den nye "alternative" tendens...
(Følgende er uegnet for børn og folk med ”Vanilla” tendenser.)

Hvad man kan bruge sommeren til - [03-07-2002] - [2629 hits]
Det er på tide at lave en erobring. Længe har disse hængehoveder, halenegre og hallunker, der sidder rundt om et bord, kaster med terninger og leger kunstnere, vogtet over det eneste rigtige ord for det, vi laver. Det er på tide at erobre, hvad der i virkeligheden tilhører os. Ordet Rollespil!!

Knudepunkt : Københavnernes oplæg - [11-06-2002] - [2361 hits]
Nu er det københavnernes tur til at præsentere deres oplæg til Knudepunkt. Oplægget lægger fokus på hvordan vi kan skabe venskaber på tværs af grænserne og sørge for at opleve de forskellige nordiske laiv kulturer.

Knudepunkt: Hvad handler diskussionen om? - [10-06-2002] - [2172 hits]
Siden 1997 har livere fra Danmark, Norge, Sverige og Finland hvert år mødtes. I 2003 er det igen tid til at Danmark er værtsland for vores nordiske venner - men hvad går hele den her diskussion ud på?

Resident Evil - [07-06-2002] - [1845 hits]
I 1996 (Da mange af jer stadigvæk var grønne bag ørene) kom der et spil på markedet som satte en ny dagsorden for horror genren inden for computer spil. Det hed Resident evil, og produktionsselskabet Capcom har siden skabelsen af det første spil, haft succes med de efterfølgende 4 spil i serien, heriblandt et first person ”shoot em’up” kaldet Gun survivor.
Nu er filmen, der tager udgangspunkt i spillene, så kommet.

Teorier om levende rollespil - [01-06-2002] - [2155 hits]
Disse foredragsnoter blev udleveret til deltagerne i mit foredrag om rollespilsteori på Forum2, men kan også læses uden foredraget. Download RTF-filen her.

Derfor vil vi have Knudepunkt 2003 i Århus - [31-05-2002] - [3506 hits]
Knudepunkt skal i 2003 afholdes i Danmark. Der findes en gruppe der gerne vil stå for at afholde det i København og en gruppe der gerne vil afholde det i Århus. Der findes ikke nogen institution der skal træffe en afgørelse. Det vi snakker om er altså: Hvor skal Knudepunkt 2003 ligge og hvorfor?

Introduktion til manden bag Turku Manifestet - [31-05-2002] - [1925 hits]
Om et lille år rammer Knudepunkt Danmark igen. Denne lille notits er en introduktion til manden bag det berømte og berygtede Turku Manifest. Med slet skjult stolthed præsenterer Liveforum et link til en af de store elitisters dagbog.

Velkommen til Mike Pohjolas verden.

Lorania kæmper videre på den rare måde - [15-05-2002] - [2272 hits]
Foreningen Lorania, som er blevet smidt ud af deres spillested i Brøndbyskoven fortsætter kampen med en charmeoffensiv. Det går i alt sin enkelthed ud på at afholde et liverollespilsmarked (opdateret lokation)...

LVE Sektor går til filmen - [29-04-2002] - [2404 hits]
En weekend i april byttede Eidolons LVE Sektor den traditionelle scenarieskrivning ud med kamera og klaptræ. Aalborgs skumle kvarterer blev scenen for den første film fra LVE Productions – en lille noir-historie, der skal promovere det kommende livescenarie Fyraften.

Lorania forsætter kampen for deres spillested - [25-04-2002] - [2580 hits]
I onsdags tog nogle enkelte <a target="_blank" href="http://www.lorania.dk">Lorania</a> medlemmer fri fra skole, arbejde og deres sædvanlige gøremål for at tage ud i Brøndbyskoven. De mødtes, i udklædning, med reporter og fotograf for <a href="http://www.folkebladet.dk/" target="_blank">Folkebladet</a>, som ville have en artikel om sagen.

Tårnmodellen - et værktøj til karakteropbygning - [07-02-2002] - [2616 hits]
Ryans artikel beskriver de forskellige abstraktionsniveauer i en rolle, og på denne baggrund beskriver han simple og avancerede roller. (PDF fil)

Laiv og kunst - [06-02-2002] - [2282 hits]
En artikel om laiv som kunst og hvad der er særligt for denne kunstform. Artikelen hedder "Fire vinkler på laiv som kunst". Den kan hentes i PDF-format.
Dette er anden artikel i en serie. Formålet med artikelserien er at grundlægge en dansk teoriskole for levende rollespil.

Interaktionsteori - [06-02-2002] - [2412 hits]
Ny version af interaktionsteorien.
Formålet med denne artikelserie er at grundlægge en dansk teoriskole for levende rollespil. I denne første artikel præsenteres interaktionsteori og begreberne omverden, omgivelser, karakter, rolle, deltager og spilmekanik diskuteres. (Hent artiklen i PDF format)

En interaktionsteori - [08-01-2002] - [2274 hits]
"Det interessante er at erkende at det der bedst beskriver levende rollespil netop er interaktionen. Og det er også interaktionen der skaber handling og udvikling til scenariet - om det så er interaktion på et eller flere niveauer."

Le Pacte des loups - [13-11-2001] - [2472 hits]
Der var engang en flok Franskmænd som fandt en gammel historie fra 1700 tallet. En myte om en varulv der havde smag for kvinder og børn. Det var ikke en Belgisk læge i ulve klæder, men hvad var det så?
Ulv, Mohikaner, Adelsmand, Prostitueret - hvad har de til fælles med denne historie?
Jo, bare vent.

Skal vi blive til noget? - [27-09-2001] - [2206 hits]
Jeg har længe stræbt efter at skabe kunst. Skabe kommunikation. Skabe læring. Skabe mere end bare levende rollespil.
Men jeg har nu erkendt min fejltagelse. Min uforstandige dårskab. For vi kommer jo aldrig videre. Vi bliver jo aldrig til noget. Vel?

Landsforeningens formål - [17-09-2001] - [2211 hits]
Den evigt brændende debat om at skabe en landsforening er igen blusset op. Uden at tage hensyn til hvem der skal stå for foreningen, arbejdes der frem mod at definere et formål for en eventuel Landsforening.

Stridsmænd II - [08-08-2001] - [2284 hits]
Interview med arrangørerne af fantasy scenariet.

Fantasiens spil - den uvirkelige virkelighed - [05-08-2001] - [3639 hits]
Der findes mange forskellige former for rollespil. Fra dem, du spiller hjemme i sofaen, til det mere voldsomme og realistiske live rollespil...

Død på live - [05-08-2001] - [2509 hits]
En god debattekst fra Fëa Livia

Arrangørernes dagbog - [05-08-2001] - [2216 hits]
En skærkt satirisk tekst om arrangørernes liv og levned.

Juniorer på Live - [05-08-2001] - [2496 hits]
Live har den bagdel frem for almindeligt rollespil at ens fysiske fremtræden spiller en ganske vigtig rolle...

Læring i den simulerede praksis - [05-08-2001] - [2282 hits]
Gennem min opgave betragter jeg det levende rollespil og dettes læringspotentiale i forhold til den ovenstående distinktion, for derigennem at påvise den kompetenceudviklende mulighed spillet indeholder.

Tanker fra en "gammel" nybegynder - [05-08-2001] - [3302 hits]
Hvad vi kan lære af en nybegynder...

Mad på live - [05-08-2001] - [3157 hits]
En af de ting jeg har beskæftiget mig meget med som arrangør har været maden. Jeg har gjort mig lidt forskellige tanker omkring mam (mad) til live, som jeg gerne vil dele med jer andre. Derudover har jeg et særligt forhold til livemam da jeg selv på Høskulds kro har lavet og serveret mam til rigtig, rigtig mange mennesker gennem 4 scenarier (Søslottet 1-3 + Kong Eriks gæstebud)

Den onde cirkel - [05-08-2001] - [2314 hits]
Eller: Hvordan man bliver til noget inden for dansk live

Nationale live regler? - [05-08-2001] - [3402 hits]
Debattekst og tanker om nationale live regler

Arrangører, jyder og andet godtfolk - [05-08-2001] - [2652 hits]
Debattekst om Jylland vs Sjælland, elitisme i miljøet, mv.

Samarbejde NU! - [05-08-2001] - [2250 hits]
Debattekst om nationalt live samarbejde.

Godt rollespil - ikke kun godt skuespil - [05-08-2001] - [2941 hits]
Debattekst om indlevelsesrollespil (immersionism)

Gør fantasien levende! - [05-08-2001] - [2647 hits]
At Fantasy begynder med Tolkien er noget, som alle rollespillere er enige om. Men hvorfor var det netop Tolkien og ikke den samtidige forfatter C. S. Lewis, der har langt mere fokus på det fantastiske og magiske element end Tolkien og tilmed kan læses af både børn og voksne, der fik den ære?
Forside
Nyt siden sidst

Kalender
Chatten

Hjælp & Spørgsmål (FAQ)

Avanceret Søgning
Artikler
Forum

Aktive emner siden sidste besøg
Min Profil

Om LiveForum

SiteBrowser: Forsiden - Artikel oversigt